Біля львівської опери розповідають як вберегти дітей від опіків (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 7 липня 2017, 15:18
Американсько-український проект «Проти опіків» знову об’єднує ініціативних лікарів Львова, аби розповісти про опіки у дітей.
Біля львівської опери розповідають як вберегти дітей від опіків (ФОТО)

Сьогодні, 7 липня, на площі перед Оперним театром у Львові відбувається акція, дії якої спрямовані на те, аби запобігти опікам у немовлят та старших діток.

Під час заходу батькам та всім охочим організатори акції розповідають про основні правила поведінки із дітьми на кухні, адже саме там за статистикою стається найбільша частка нещасних випадків обпікання гарячими рідинами.

Так, найбільш поширеною помилкою дорослих лікарі називають промивання опікових ран олією чи іншими засобами, адже єдиним правильним виходом до прибуття лікаря є тримати уражену ділянку шкіри під проточною холодною водою не нижче 15 градусів протягом 10 хвилин. 

Окремо слід виділити й проблему самолікування, яка й досі є актуальною не лише у сільській місцевості, а й у містах, що часто призводить до того, що дитина протягом всього життя потерпає від наслідків неналежно наданої допомоги після опіків. 

Аби мінімалізувати можливість опіків у маленьких діток достатньо не залишати у місці, де є дитина, миски та каструлі з окропом без нагляду й не забувати про те, що навіть гаряча кава чи чай випиті поспіхом з дитям на руках можуть мати плачевні наслідки.  

Усього в Україні щороку травмується гарячими рідинами близько 12 тисяч діток, зокрема, у Львівській області це - 600-700 дітей.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments