Проблема сміття - це є питання виключно господарське, - Назарій Романчук

Максим Бурич  |  Середа, 5 липня 2017, 12:37
Проблема сміття у Львові поступово вирішується, а процес вивезення стає стабільним та контрольованим
Проблема сміття - це є питання виключно господарське, - Назарій Романчук

Вивезення сміття зі Львова поступово переходить у стабільне русло, а про ще не вивезені ТПВ ЛОДА просить повідомляти у департамент житлово-комунального господарства. Про це під час брифінгу розповів директор департаменту ЖКГ ЛОДА Назарій Романчук:

«Зі Львова 51 сміттєвий майданчик, які були найбільш переповнені. Наразі, за даними перевізників, залишається переповненими 205 майданчиків і проводиться активна робота по їх очищенню. Вже скоро на офіційному сайті Львівської обласної державної адміністрації буде розміщений перелік цих майданчиків, де мешканці Львова в телефонному режимі дзвонили до департаменту житлово-комунального господарства та інформували нас, чи включений їх майданчик у цей перелік», - заявив Романчук.

За його словами, вивезення сміття вже налагоджене, окрім одного найбільшого перевізника – компанії «АВЕ»:

«На сьогодні вивезення сміття по чотирьох перевізниках вже налагоджене, в тому числі і поточне вивезення. Проте є проблема з одним перевізником – це компанія «АВЕ», яка має найбільше майданчиків переповненими. Ми мобілізуємо сили інших перевізників аби вирішити це питання якомога швидше», - зазначає Назарій Романчук.

Питання налагодження вивезення сміття зі Львова вже розглядається не тільки у рамках Львівщини, а й на інші полігони в інших областях. 15 сміттєвих полігонів по області вже погодили вивезення сміття. Скільки областей та полігонів також будуть співпрацювати на вивезення сміття з міста – директор департаменту тимчасово не повідомляє.

«Протягом вчорашнього дня у мене було ряд візитів по іншим областям України, зустріч з керівниками полігонів і ми вже попередньо домовились про те, що інші області також долучаться до допомоги Львову у вивезенні сміття з міста. Окрім того, полігони Львівської області нам активно допомагають і це ще раз свідчить, що це є питання виключно господарське.

Вперше на Львівщині започатковане зважування сміття, яке вивозиться зі Львова. Наразі вже налагоджена робота відповідних вагів. В найближчий час ми матимемо повну картину і знатимемо скільки тонн сміття вивозиться зі Львова і скільки місто продукує ТПВ. Це також означатиме, що ми знатимемо скільки сміття вивозиться в інші області та, відповідно, скільки на це витрачатиметься коштів.  Вже зараз за час поки працюють ваги, ми бачимо що той об’єм, який вивозиться не відповідає цифрам, які давала міська рада Львова», - заявляє Романчук.

Також директор департаменту ЖКГ додав, що переповнені майданчики будуть вивезені до середини липня.   

Львів’ян просять допомогти у вирішення питання з перенакопиченими сміттєвими майданчиками зателефонувавши до департаменту ЖКГ ЛОДА за номером 276-17-94.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments