РФ: санкції проти України і країн Заходу діятимуть до кінця 2018 року

Середа, 5 липня 2017, 10:19
І далі діятиме заборона на ввезення в Росію окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства.
РФ: санкції проти України і країн Заходу діятимуть до кінця 2018 року

Росія дає відповідь країнам Заходу,  а також Україні на введені ними санкції. Заборона на ввезення діятиме до 31 грудня 2018 року.

"Продовжено з 1 січня по 31 грудня 2018 року заборону на ввезення в Росію окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, країною походження яких є Сполучені Штати Америки, країни Європейського Союзу, Канада, Австралія, Королівство Норвегія, Україна, Республіка Албанія, Чорногорія, Республіка Ісландія і Ліхтенштейн ", - йдеться в документі, який опублікований на сайті російського уряду.

Росіяни стверджують, що обмеження діє на окремі держави з урахуванням ступеню їх залучення до режиму санкції проти Росії.

Відомо, 30 червня Володимир Путін - президент Росії видав указ про продовження санкцій проти Європейського Союзу, які поширилися і на Україну.

Влітку 2014 року Євросоюзом, а також США, Канадою, Японією та іншими країнами було оголошено про нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки. Такі санкції були введені через дії РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні.

Ще в березні 2014 року відбувся перший етап санкцій, одразу після анексії Росією українського Криму.

7 серпня 2014 року РФ оголосила про заборону поставок деяких продовольчих товарів з країн, які ввели або підтримали санкції проти РФ.

13 серпня 2015 року продовольче ембарго Росії поширилось і на Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн і на особливих умовах - на Україну. 

Нагадаємо, Заборона російських соцмереж: які альтернативи?

comments powered by HyperComments