115 мешканців Львівщини визнали бійцями-добровольцями

Вівторок, 4 липня 2017, 15:26
Їм видають відповідні посвідчення та надають одноразову грошову допомогу у розмірі 3 тисячі гривень
115 мешканців Львівщини визнали бійцями-добровольцями

Львівська обласна рада прийняла рішення, відповідно до якого бійців добровольчих батальйонів, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції визнають бійцями-добровольцями. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Відтак, їм видають відповідні посвідчення та надають одноразову грошову допомогу у розмірі 3 тисячі гривень. Своїм правом уже скористалися 115 мешканців Львівщини.

Бійцем-добровольцем АТО, згідно з встановленим Порядком, може бути визнано особу, яка перебувала або перебуває у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувались для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, але в подальшому не ввійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України й інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів та брали безпосередню участь у бойових діях.

Для визнання бійцем-добровольцем АТО особа повинна надати пакет документів - з переліком можна ознайомитись тут.

Подані особою документи розглядаються на найближчому засіданні комісії, але не пізніше, ніж у місячний строк після подачі документів.

Витяг з протоколу засідання комісії департаментом соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації скеровується в управління соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів для формування списків на виплату допомоги.

comments powered by HyperComments