Садовий піде на допит у Генпрокуратуру

Вівторок, 4 липня 2017, 11:09
Мер Львова дасть пояснення щодо будівництва індустріального парку у Рясне
Садовий піде на допит у Генпрокуратуру

Допит буде зачіпати тему продажу нідерландській компанії CTR земельної ділянки площею 25 га на околиці Львова для будівництва індустріального парку за 52 млн грн. - за словами мера.

«В будь-якій країні (особливо в тих, які не можуть похвалитись притоком інвестицій та високою зайнятістю населення) така історія стала б приводом для оптимізму. Що робить українська держава? Правильно – порушує кримінальну справу і починає маски-шоу у всіх причетних установах, шукають кримінал там, де його нема і бути не може, – говорить мер Садовий. – Історія триває вже близько року і я дивуюсь терпінню інвесторів, які досі не розвернулись і не гримнули дверима».

Мер Львова пообіцяв, що деталі допиту розповість після його завершення.

Садовий підсумував: «Буду боротись за цей проект. Не маю таких повноважень як вся державна машина, але керуюсь меседжем, який неодноразово озвучував Президент Порошенко на численних економічних форумах: «Україна відкрита для інвестицій!».

Варто зазначити, що один нідерландська компанія CTP  - одна з найбільших індустріальних девелоперів Європи два роки тому перемогла в міжнародному конкурсі на управління індустріальним парком, який буде там збудований,  у промисловій зоні Рясне-2. Відомо, що голландці заплатили за землю 52 млн грн і зобов'язались інвестувати в інфраструктуру парку 50 млн євро, залучити потужних виробників та створити понад 3000 нових робочих місць.
Але, через протести місцевих мешканців, будівництво індустріального парку ще не почалося.
Протестувальники вважають, що ця земля належить їм, оскільки вони там багато років поспіль садять городи.

Цікаво, що слідчі ГПУ 15 листопада 2016 року провели обшук у Львівській міськраді щодо незаконного, на думку ГПУ, продажу такої великої ділянки землі площею приблизно 23 га.
ГПУ підозрює, що чиновники мерії продали земельну ділянку за лише 52 млн грн., чим завдали збитків бюджету.  На думку генпрокурора Юрія Луценка, реальна вартість цієї ділянки  - становить 140 млн грн.

Нагадаємо, Садовий займається політичними спекуляціями, - Синютка

comments powered by HyperComments