Віряни греко-католицької церкви не можуть повернути собі костел

Понеділок, 3 липня 2017, 17:33
Під час зустрічі «Оссолінська зустріч. Польща – Україна: вчора, сьогодні, завтра» відбулась дискусія щодо повернення до греко-католицької церкви костелу святої Марії Магдалени
Віряни греко-католицької церкви не можуть повернути собі костел

Міський голова Львова Андрій Садовий вкорте уникає прямих відповідей від жителів міста. На цей раз питання до мера постало в поверненні до греко-католицької церкви костелу святої Марії Магдалени. Питання щодо будівлі задала під час зустрічі «Оссолінська зустріч. Польща – Україна: вчора, сьогодні, завтра» етнічна полячка яка з дитинства проживає у Львові.

«Коли нам буде повернений костел святої Марії Магдалени?» - на це питання міський голова Львова Андрій Садовий намагався не відповісти: «Пару років тому назад ми урочисто повернули хрест на цей костел. На скільки я розумію, на сьогоднішній день в цьому храмі є стільки служб Божих, скільки має і мало би бути, але цей храм збудований коштами громади міста Львова він є міською будівлею. Я не думаю, що ми наразі можемо дати відповідь на це питання, але на сьогодні можу сказати: Ми будемо будувати по вулиці Личаківській нову сучасну музичну школу. На сьогоднішній день ми вже маємо бачення цієї музичної школи, щоби туди пересилити ту музичну школу, яка знаходиться у приміщеннях, які колись були приміщенням церкви святого Антонія. Я думаю, що вже в скорому часі ми зможемо це реалізувати і це буде прекрасна музична школа де діти будуть захоплюватись музикою, а громада, яка є у церкві святого Антонія зможе розпорядитись вільним приміщенням», - зазначив Садовий.

Нагадаємо, Садовий розписався у власній неспроможності, - Синютка

comments powered by HyperComments