Олег Синютка провів багатогодинну зустріч із учасниками АТО

Субота, 1 липня 2017, 18:19
Очільник області особисто поспілкувався із українськими воїнами.
Олег Синютка провів багатогодинну зустріч із учасниками АТО

Сьогодні, 1 липня, губернатор Львівщини Олега Синютки провів зустріч із учасниками АТО, де бійці мали можливість напряму поспілкуватись з керівниками структурних підрозділів Львівської ОДА, соціальних служб, військового комісаріату, Держгеокадастру та інших установ. 

Вже традиційно зустріч розпочалась із хвилини мовчання у пам'ять про полеглих воїнів АТО. Далі у ході зустрічі було озвучено наступні аспекти:

Департамент архітектури та розвитку містобудування ЛОДА провів моніторинг щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками.

«Згідно з результатами, станом на сьогодні, земельні ділянки отримали 7292 особи, на розгляді – 1850» - зазначила т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Оксана Ткачук.

За інформацією директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірини Микичак, з місцевих бюджетів на 2017 рік запланували виділити 1 млн 753 тис гривень для забезпечення безкоштовними медикаментами закладами охорони здоров’я Львівщини учасників АТО.

Окрім того, директор департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Наталії Кузяк, прозвітувала про цикл зустрічей з учасниками АТО та членами їх родин у містах обласного значення та районах Львівщини у травні 2017 року.

Відтак, на них були присутні 2170 учасників бойових дій, учасників АТО. За результатами зустрічей порушили 285 питань, більшість з яких вдалось вирішити.

Також  обговорили санаторно-курортне оздоровлення учасників АТО.

Нагадаємо, що у 2017 році оздоровлення здійснюється шляхом відшкодування вартості санаторно-курортних послуг через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі трьохсторонньої угоди (санаторно-курортний заклад - учасник АТО- управління соціального захисту).

У контексті цього Наталія Кузяк повідомила присутніх, що станом на сьогодні вже укладено 32 угоди (вартість санаторно-курортних послуг для інвалідів війни без ПДВ – 5250 грн, для учасників бойових дій – 6300 грн з ПДВ).

Нагадаємо, від сьогодні почали діяти єдині правила перевезення пільговиків та території Львівщини, тож учасники АТО можуть пересуватись громадським транспортом безкоштовно. 

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

 

comments powered by HyperComments