На Львівщині обговорили децетралізацію з Робочою групою Комітету регіонів ЄС - Україна

Максим Бурич  |  П'ятниця, 30 червня 2017, 12:24
Важлива для Львівщини та України загалом зустріч відбулась у місті Хирів.
На Львівщині  обговорили децетралізацію з Робочою групою Комітету регіонів ЄС - Україна

Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи спільно з представниками обласної влади Львівщини провів  робочу зустріч та обговорення розвитку реформ та децетралізацію України. 

За словами голови ЛОДА Олега Синютки така зустріч має надважливі позитивні наслідки для області зокрема та для України загалом.  Завдяки  таким обговоренням Рада Європи має об'єктивний погляд на процеси реформування країни та додаткове бачення важливості України для європейських спільнот.

"Завдяки проекту "Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні" що впроваджується Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи в рамках Плану дій для України на 2015-2017 роки,  покращується впровадження принципів демократії в Україні через вдосконалення необхідних практик місцевої демократії", - зазначив Олег Синютка.

Як зауважив президент Комітету регіонів ЄС Маркку Марккула, Рада Європи має великі плани щодо впровадження децетралізації в Україні через багато різноманітних заходів.
"Європа покладає великі надії на Україну,  бо ми бачимо потужні зміни через реформи. Надалі ми через семінари,  круглі столи та обговорення будемо впроваджувати розвиток місцевих громад та подальшу демократію в суспільстві", - зазначив Маркку Марккула.

Комітет регіонів ЄС подальшому очікує значні результати, а саме:
- Обізнаність і навички обраних представників місцевого та регіонального рівнів щодо кращих практик місцевої демократії та відповідних європейських стандартів. 
- Підвищена спроможність обраних представників місцевого рівня очолювати впровадження змін на місцевому рівні.
- Підвищення рівня залучення молодих лідерів у місцеву політику та вибори з кращим розумінням ролі органів місцевого самоврядування та відповідних європейських стандартів.
- Реалізація місцевих ініціатив, які запроваджують практику місцевої демократії,  та поширення їх результатів. 
Згідно з розробленим переліком,  Львівщина отримала практичний досвід та подальше проведення інтерактивних сесій за участю членів Конгресу з України та інших країн - членів Ради Європи разом з міжнародними експертами.

comments powered by HyperComments