На Львівщині відбудеться цикл автопробігів «Микола Запорожець» на підтримку доступності вживаних іномарок в Україні

Середа, 28 червня 2017, 11:09
28 червня Громадська організація «Західноукраїнська асоціація власників транзитних авто» («ЗАВТРА») проведуть у місті Львові автопробіг «Микола Запорожець» на підтримку законопроектів № 5561 та № 5562, які сприятимуть формуванню цивілізованого ринку вживаних автомобілів в Україні.
На Львівщині відбудеться цикл автопробігів «Микола Запорожець» на підтримку доступності вживаних іномарок в Україні

Автопробіг стартує 28 червня, середа, о 14:00 у м. Львові, паркінг ТРЦ Victoria Gardens (вул. Кульпарківська, 226 А).

О 15:30 «Микола Запорожець» буде на площі біля пам’ятника Тараса Шевченка (просп. Свободи), де можна буде отримати інформацію про законопроекти, які зроблять вживані іномарки справді доcтупними, та сфотографуватись з «Миколою».

1-2 липня автопробіг відбудеться у Городку, Рудках, Самборі, Дрогобичі, Трускавці, Бориславі, Новому Роздолі та Миколаєві.

"Як відомо, в нашій країні діють знижені ставки акцизного збору при імпорті вживаних іномарок, однак скористатися ними й купити дешеве авто за кордоном можуть далеко не всі українці. Причина – законодавчі обмеження. Так, знижені ставки застосовуються лише до автомобілів, вироблених після 2010 року, які не є дешевими, та діятимуть до кінця 2018-го. Крім того, щоб розмитнити іномарку на пільгових умовах, її необхідно ввезти особисто. Придбати ж новий автомобіль нашим співвітчизникам не дозволяють низькі доходи", - пояснюють свою мотивацію організатори.

Зазначені законопроекти дадуть змогу українцям купувати дешеві та безпечні іномарки. Вони передбачають заміну екологічних стандартів «Євро» для вживаних автомобілів на технічний огляд та зняття обмежень на застосування чинних пільгових ставок акцизного збору. Ухвалення цих законопроектів гальмується через лобі автовиробників. Головний аргумент – скасування вимог відповідності екологічним стандартам не відповідає практиці Євросоюзу.

Щоб довести абсурдність такого твердження, активісти купили «Запорожець» 1991 року випуску, ввезли його до країни ЄС (Польщі), розмитнили там та поставили на облік, заплативши цілком доступну суму – 40% вартості автомобіля, таким чином довівши, що механізм, запропонований у законопроектах, не суперечить європейським нормам.

Відтак, активісти закликають народних депутатів України ухвалити ці документи.

Раніше облрада підтримала пропозицію звернення з цього приводу до Президента, ВРУ та Кабміну.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments