Альтернативні ухвали і сміття: про затвердження концепції сортування ТПВ у Львові

Вівторок, 27 червня 2017, 17:39
Ірина Оршак заявила про свавілля чиновників та зневагу до роботи депутатів.
Альтернативні ухвали і сміття: про затвердження концепції сортування ТПВ у Львові

Із порядку денного сесії ЛМР знімають готовий та провізований проект ухвали про сортування сміття авторства Ірини Оршак, щоб замінити своїм "напрацюванням", якого наразі ніхто в очі не бачив, - про це повідомили у прес-службі "Народного контролю".

"Як я повідомляла раніше, я написала проект ухвали "Про затвердження концепції сортування ТПВ", тобто моделі сортування сміття. Ця ухвала, після більш ніж піврічної роботи, була публічно оголошена на сесії 08.06.17р., передана в секретаріат, опублікована і завізована ВСІМА чиновниками відповідних управлінь та департаментів міської ради, визначених ухвалою, депутатськими профільними комісіями (всього 11 підписів), доопрацьована з керівником Департаменту поводження з ТПВ, потім була включена до пропозицій порядку денного сесії на 29 червня. Це все було проговорено на засіданні колегії в середу 21.06.17 з АІС, бо я просила включити цей проект ухвали на початку пленарного засідання сесії", - розповіла авторка проекту, депутатка Ірина Оршак на своїй сторінці у Фейсбуці.

Втім, 23 червня проект ухвали Ірини Оршак зник із порядку денного сесії і був заміненй "альтернативною" ухвалою "імені міського голови" авторства його заступника А.Москаленка.

" ОТОЖ, попри положення Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про статус депутатів місцевих рад", Регламенту Львівської міської ради та етичних норм поведінки ЗАВЧАСНО ПОДАНИЙ, ОПУБЛІКОВАНИЙ, НАЛЕЖНИМ ЧИНОМ ЗАВІЗОВАНИЙ ПРОЕКТ УХВАЛИ, ВНЕСЕНИЙ ДО ПРОПОЗИЦІЙ ПОРЯДКУ ДЕННОГО, ОБГОВОРЕНИЙ ТА ПОГОДЖЕНИЙ НА КОЛЕГІЇ МІСЬКОЇ РАДИ був ЦИНІЧНО "ВИКИНУТИЙ" з порядку денного сесії, одноосібно, в "ручному" режимі.... та як повідомили мені колеги - депутати, це відбувається не вперше!!!", - обурюється Ірина Оршак.

Відтак, депутатка вимагає не порушувати закон і повернути проект ухвали про концепцію поводження з ТПВ до порядку денного пленарного засідання сесії ЛМР 29 червня 2017.

Раніше "Справжня Варта" писала про подання Іриною Оршак у секретаріат Львівської міської ради проекту ухвали «Про затвердження концепції сортування твердих побутових відходів у м. Львові».

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments