На Львівщині відбулась основна сесія ЗНО: область посіла 2 місце по Україні

Максим Бурич  |  Вівторок, 27 червня 2017, 13:33
На Львівщині закінчилась основна сесія ЗНО, яка тривала з 23 травня до 16 червня.
На Львівщині відбулась основна сесія ЗНО: область посіла 2 місце по Україні

Про результати, які показали абітурієнти на цьогорічному оцінюванні розповіла директор департаменту освіти ЛОДА Любомира Мандзій та директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Як зазначає Любомира Мандзій, на складання ЗНО по українській мові та літературі зареєструвалось найбільше молоді – 16 287 осіб. Явка на оцінювання склала 96,46%, що вище ніж в середньому по Україні (95,9%). Водночас, серед тих, хто здавав українську мову та літературу, 10 особам були анульовані результати, через порушенні процедури.

За словами Любомири Мандзій, найменшу кількість реєстрації фіксують на такі предмети:
Російська – 32
Французька – 45 
Іспанська – 22

«Ми підтвердили свій рейтинг серед областей. У нас дуже хороші результати. Наразі Львівщина, в розрізі минулих років, показує дуже позитивну динаміку», – зазначила Мандзій.

За словами Лариси Середяк, за попередніми даними Львівщина поступилась першістю Києву, та посіла 2 місце серед усіх областей, де абітурієнти отримали найвищі бали за результатами ЗНО.

« 5 випускників з Львівщини – 3 учні з фізико-математичного ліцею Львів, 1 учень з НВК ім Стуса та 1 учениця з Яворівської гімназії отримали 400 балів за ЗНО, або максимум з двох предметів.
Ще 42 випускники, отримали по 200 балів, найбільше з математики – 12 осіб, та з біології – 8 осіб»,- зазначила Середяк.

По даним, у Львові та області вже 16% від загалу отримали максимальну кількість балів. Такі показники в декілька разів вище, аніж у минулі роки. 

Як зазначає Любомира Мандзій, 527 учнів Львова та області стали цьогорічними золотими медалістами. 

Висока явка на складання іспиту ЗНО була більше аніж по всій Україні, проте на Львівщині є 116 абітурієнтів, які не склали ЗНО в період основної сесії. Наразі вони мають можливість пройти ЗНО на додатковій сесії з 3 по 12 липня.

comments powered by HyperComments