У Львові вшанували пам'ять жертв комуністичного терору 1941 року

Неділя, 25 червня 2017, 23:54
Сьогодні заступник голови ЛОДА Маріанна Вільшанська закликала львів'ян вшанувати пам'ять загиблих під час масових розстрілів червня 1941 року.
У Львові вшанували пам'ять жертв комуністичного терору 1941 року

"Пам'ять про закатованих житиме вічно. 76 років тому тисячі українці поклали свої голови в протистоянні червоній чумі зі Сходу. На жаль, зараз ситуації така ж. Давайте не дамо жодному підлому агресору нас роз'єднати. Молимось за честь, за славу, за Незалежність." - заявила пані Вільшанська під час віче.ї

Також було проведену поминальну панахиду за розстріляними жертвами НКВС. Також люди молились за душу кожного українця, який загинув за волю.

22 червня 1941 року розпочалась кровопролитна нацистсько-радянська війна. Окупаційна влада СРСР повинна була вирішити питання політичних в'язнів, якими були переповнені львівські тюрми. Особливо постраждали в'язні прифронтових тюрем - №1,№2 та №4. З 5424 в'язнів у всіх тюрмах Львівщини більше 4000 було жорстоко закатовано під час відступу радянських військ. Загалом, на західноукраїнських землях у червні-липні 1941 було вбито понад 23 тисячі політичних в'язнів.

comments powered by HyperComments