«Ганьбець» по львівськи: «сміттєве віче» у Львові, яке ні до чого не призвело (ФОТО)

Максим Бурич  |  Неділя, 25 червня 2017, 19:56
З криками «Ганьба!» та «Молодець!» відбулось народне віче перед ратушею на площі Ринок
«Ганьбець» по львівськи: «сміттєве віче» у Львові, яке ні до чого не призвело (ФОТО)

Сьогоднішнє віче під стінами міської ради зібрало близько тисячі людей, які намагались почути від мера міста Садового конкретні дії щодо ліквідації проблеми зі сміттям, проте, так і не почули.

Замість того, аби розповісти натовпу про дії, щодо вирішення проблеми зі сміттям, Андрій Садовий разом зі своїми однопартійцями провів віче – агітацію в підтримку себе та партії. 

Акція розпочалась із хвилини мовчання за загиблими в зоні АТО. Перед мешканцями міста виступили мер Львова Андрій Садовий, народні депутати Олег Березюк та Ірина Подоляк, колишня заступниця голови Львівської облради Парасковія Дворянин, депутати з Київської області та з Харкова та інші. Політики вкотре закликали мешканців не бути байдужими до сортування сміття.

Його слова присутні сприйняли неоднозначно. Якщо однопартійці із «Самопомочі» та працівники мерії їх схвалювали, то з натовпу, коли до мікрофона вийшов Садовий, чимало людей почали вигукувати «Ганьба!» та «Банду геть!». 

Тим часом, після погодження Андрія Садового передати повноваження по вивезенню сміття зі Львова до Львівської обласної державної адміністрації, вже видно перші реальні результати. За даними департаменту ЖКХ Львівської ОДА, лише минулої доби вивезли 395 тонн сміття, яке накопичувалось тижнями.

Т.в.о. директора обласного департаменту ЖКГ Тарас Зозуля додає, всього прибрали сміття із 51 перевантаженого майданчика: «Відтак, за два дні роботи перевізників 24% від перенакопиченого сміття вдалося вивезти з міста на полігони області», – зазначив чиновник. 

Для очищення міста Львова перевізники залучили додаткову спецтехніку і працюють в понаднормовому режимі для того, щоб привезти місто в належний санітарний стан у найкоротші терміни. Сьогодні робота з очищення Львова продовжується.

comments powered by HyperComments