У відновлених Митрополичих садах показали унікальну колекцію суконь (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 24 червня 2017, 20:02
У Львові відбувся показ нової колекції Оксани Караванської «Український Haute Couture».
У відновлених Митрополичих садах показали унікальну колекцію суконь (ФОТО)

Сьогодні, 24 червня, на території відновлених Митрополичих садів, що неподалік церкви Юра у Львові, відбувся прем`єрний показ весільної колекції сукон Оксани Караванської «Український Haute Couture», над яким дизайнерка працювала два роки. 

Саме дійство відбувалось на нижньому рівні Митрополичих садів, який саме зараз доводитимуть до пуття. Так, як це зробили за останні кілька років із верхнім рівнем, де гості заходу мали змогу поспілкуватись у неформальній атмосфері та посмакувати напоями та кондитерськими виробами.

Саме тут свого часу великий українець Андрей Шептицький спілкувався із віряними, проводив зустрічі та годував потребуючих плодами зі саду. Щоправда, з того часу залишилось лише кілька дерев, решта посаджені пізніше.

"Верхні Митрополичі сади є особливими, бо завжди були таким собі місцем зустрічі Митрополита Андрея з його гостями, офіційними особами. Як тільки була добра погода, всі зустрічі проводились тут. За останні три роки я зрозумів, що це дуже проста й правильна річ, як можна зблизити людину з Богом, попри те, що у нас тут зараз світський захід", - розповів "Справжній Варті" отець Тарас Милян.

Унікальну художню територію для fashion-історії Оксани Караванської створила режисерка  та артистка Наталія Половинка, завдяки чому весільна тематика була показана не лише модою, а й перформенсом. 

"Попри те, що колекція створювалась майже два роки, вона є спонтанною. Адже я ніколи не шию весільні колекції, це не моя специфіка, я шию весільні сукні виключно для приватних клієнтів на замовлення. Але є зірки десь на небі і от навіть нині, коли дівчата з театру під час показу почали голосно співати многоголосся, раптом грім вдарив, щось є таке на небі... Я дуже довго не могла обрати концепцію для показу і от за два місяці до події телефонує мені прекрасна режисерка Наталка Половинка і каже, що ставить шикарну постановку і просить зробити для неї костюми, а вистава ... про весілля. Ось так воно все і склалось", - розповіла "Справжній Варті" відома українська дизайнерка одягу Оксана Караванська. 

Усі зібрані за вхідні квитки кошти підуть на подальше відновлення Митрополичих садів, які за останні три роки змінились до невпізнаваності.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

 

comments powered by HyperComments