Цьогоріч у Львові обіцяють відреставрувати 9 об’єктів у Шевченківському гаю

П'ятниця, 23 червня 2017, 12:01
Основним пріоритетом для музею є збереження пам’яток під відкритим небом, популяризація українських традицій та ремесел, залучення відвідувачів.
Цьогоріч у Львові обіцяють відреставрувати 9 об’єктів у Шевченківському гаю

За словами директора Музею Романа Назаровця,  по кількості відвідувачів є позитивна динаміка, яка показує, що скансен розвивається в правильному напрямку.

За останні роки відвідуваність зросла на 69% і за 3 роки музей отримав 250% доходів, що є хорошим показником роботи.

У рамках проекту «UNESCO», робочою групою було розроблено стратегію розвитку музею, яка передбачає збереження пам’яток під відкритим небом, популяризацію українських традицій та ремесл, проведення культурних та пізнавальних заходів.

Також стратегією визначено три основні напрямки діяльності: збереження та реставрація, науково-просвітницький простір і надання якісних послуг відвідувачам на рівні кращих європейських музеїв.

Окрім цього, за останні 4 роки в музеї було проведено три Міжнародні конференції по проектах «UNESCO», урядом Норвегії та спільно з Монастирем Свято-Іванівської Лаври. А також працівники музею взяли участь у Міжнародній конференції у місті Гданську (Польща).

На думку керівництва, сучасний інформаційно-освітній центр допоможе музею розширити виставкові площі, допоможе проводити навчальні конференції.

Раніше депутат ЛМР виступив проти “Візит-центру” у Шевченківському гаю.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments