Британський нейрохірург прооперував трьох дітей у Львові

П'ятниця, 23 червня 2017, 11:34
Один з кращих дитячих нейрохірургів світу професор Джеймс Рутка разом з львівськими лікарями оперував і консультував українських дітей.
Британський нейрохірург прооперував трьох дітей у Львові

Упродовж 17–20 червня у міській дитячій клінічній лікарні провели операції у трьох діток з надскладними нейрохірургічними захворюваннями, використовуючи спеціалізоване обладнання, яке для дитячої клініки подарували благодійники з Канади. 

Також за цей час лікарі проконсультували понад 50 дітей зі всієї України, а завдяки телемедичному обладнанню, спостерігали за операціями і набиралися досвіду нейрохірурги з Києва, Луцька, Запоріжжя та Ужгорода. 

Зазначимо, що надавати допомогу дітям із нейропатологією у Львові почали ще у 1996 році. Тоді вперше у Львівській області на базі міської дитячої клінічної лікарні було створено підрозділ дитячої нейрохірургії на 10 ліжок в складі загальнохірургічного відділення. 

Лікарі-нейрохірурги міської дитячої клінічної лікарні Львова надають медичну допомогу пацієнтам із Західної України, які мають черепно-мозкові та спинальні травми, вроджені вади розвитку, набуту гідроцефалія, об’ємні та запальні процеси центральної нервової системи, нейрохірургічну патологія періоду новонародженості та інші.

Раніше “Справжня Варта” показувала як канадці пожертвували львівській лікарні надсучасне обладнання.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments