Садовому показали як вивозити сміття

Максим Бурич  |  П'ятниця, 23 червня 2017, 10:57
Зо два десятки активістів Львова провели акцію по сортуванню та вивезенню сміття з міста
Садовому показали як вивозити сміття

Сьогодні,  23 червня,  львівські активісти з різних громадських організацій зібрались на перехресті вулиць Варшавської та Юрія Липи аби на сміттєвому майданчику пересортувати відходи та вивезти на один з полігонів Львівщини.

Як зазначають учасники акції,  таких захід направлений на акцентуванні уваги громади щодо сортування сміття та стане яскравим прикладом міському очільнику Андрію Садовому як саме можна вирішити питання з вивозом твердих побутових відходів. 

За словами директора ТОВ " Захід ресурс плюс" Олександра Залевського, сьогоднішня акція має показати людям важливість об'єднання громади та користь від сортування сміття.

"Я займаюсь сортуванням вже більше 10 років. У Львові ми майже за рік побудували на Рясному сортувальну лінію, але нажаль за певного спротиву влади і громадськості ми не можемо її там використовувати. 
Така акція показує людям,  що треба запровадити систему сортування на дві фракції: мокре і сухе сміття. У разі активного впровадження сортування  буде зменшено обсягу відходів для захоронення. Розділення сміття ще  вдома  дозволяє зберегти ресурсно цінні компоненти для подальшої переробки в інші товари", - зазначає Олександр Залевський.

На думку учасників акції,  наразі треба виконати те,  чого не спромоглась зробити Львівська міська влада - вивезти сміття зі Львова.

"Ми маємо виконати ті функції,  з якими не справляється міська влада, а саме  зібрати сміття і вивезти на полігон. Ми повинні зробити те,  що не може Садовий,  те що не може зробити міська влада", - зауважують учасники акції.

Питання щодо полігону,  до якого буде вивезено сміття лишається таємницею,   через спробу показати міському голові Андрію Садовому як саме можна без політики та бездіяльності вирішити питання з проблемою міста.

Раніше львів'яни почали самотужки очищати місто від сміття.

Нагадаємо, у Львівській ОДА напрацьовують дорожню карту вивозу ТПВ з міста Львова.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments