На Львівщині намагаються закрити важливу аптеку у Пустомитах

Максим Бурич  |  Четвер, 22 червня 2017, 18:01
Провізор-аналітик центральної районної аптеки №54 міста Пустомити Галина Семенюк б’є на сполох щодо закриття закладу, потреба в якому є дуже важливою
На Львівщині намагаються закрити важливу аптеку у Пустомитах

За словами Галини Семенюк, керівник «ДКП» центральна районна аптека № 54 міста Пустомити Олександр Мамчур відмовився забезпечувати центральну районну лікарню екстемпоральними лікарськими засобами та відмовився проводити закупівлю субстанцій екстемпоральної рецептури,в мінімальній кількості, мотивуючи катастрофічною нестачею обігових коштів.

Як зазначає Галина Семенюк у телефонній розмові Справжній Варті Львів, остання закупівля медичних препаратів проводилась в грудні 2016 року. 

«Як наслідок кількість лікарських засобів,які виготовляє аптека катастрофічно зменшилась. Як наслідок, працівники відмовляють громадян в виготовленні індивідуальних лікарських засобів та як наслідок керівник Олександр Мамчур розпочав процедуру скорочення кадрів», - зазначає Галина Семенюк.

Вже 16 червня цього року Олександр Мамчур розпочав чистку кадрів, під яку підпала пані Галина – провізор-аналітик.

«Мамчур О.І повідомив мені що посаду провізора-аналітика 0,5 ставки недоцільно утримувати. Як наслідок, з 16 серпня 2017 року рецептурний відділ аптеки 54 припинить своє існування. Дуже прикро, що ні колективні звернення, ні рішення департаменту охорони здоров’я ЛОДА, що рецептурний відділ є стратегічно необхідний громаді Пустомитівщини, не мають впливу», - зазначає в телефонній розмові Галина Семенюк. 

Як зазначає провізор-аналітик, боротьба за збереження рецептурного відділу розпочалась в 2010році, коли були неодноразові колективні звернення що на деякий час змінювали ситуацію.

Ці звернення звернення містили підписи лікарів центральної районної поліклініки та лікарні. Люди підтримували, але влада, яка приймає рішення не на стороні людей.

«Аптека виготовляла складні лікарські форми це порошки, мазі, суспензії, банальні бовтанки, складні очні краплі, лікарські засоби, які не містять консервантів, і в яких дози підібрано індивідуально. А мова іде про свідоме знищення рецептурного відділу. Керівник аптеки відмовився закупляти субстанції необхідні для роботи відділу, мотивуючи відсутністю коштів, метиленова синька відсутня в аптеці останні 4 місяці, на залишку в рецептурному відділі 7 найменувань субстанцій, коли для нормальної роботи необхідно не менше 30», - заявляє Галина Семенюк.

Закриття рецептурного відділу означатиме втрату, яку повернути буде вкрай важко та буде витрачено великі кошти. Станом на травень 2017 року на території України здійснюють свою господарську діяльність з виробництва лікарських засобів в умовах аптеки 279 суб’єктів господарювання в 377 аптеках, 267 з яких належать до комунальної власності.

Більше новин читайте на Справжній Варті Львів

comments powered by HyperComments