До Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни на Львівщині відбулись поминальні заходи

Четвер, 22 червня 2017, 14:09
Урочисті заходи розпочалися  із покладання квітів  та лампадок до пам’ятного знаку на території колишнього концентраційного табору.
До Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни на Львівщині відбулись поминальні заходи

Аби вшанувати жертв війни біля пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг - 328»  зібралися посадовці, громадські діячі, представники духовенства та небайдужі львів’яни.

«Сьогодні, коли на сході України ми боремося із російською агресією, коли зі зброєю в руках відстоюємо нашу Незалежність і ціною власного життя захисники на Сході виборюють для нас майбутнє, наш святий обов’язок пам’ятати про полеглих героїв і про героїв живих», - зазначив перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський.

Опісля хвилини повчання відбувся екуменічний молебень за загиблими під час Другої Світової війни. 

Довідково:

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни — день пам'яті в Україні, який відзначається щорічно 22 червня, у день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. День встановлено в Україні «…з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…» згідно з Указом Президента України «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні» від 17 листопада 2000 р. № 1245/2000.

Раніше у “Шталагу-328” відзначили День пам’яті та примирення.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments