"Є загроза здоров’ю людей", - Уляна Супрун у Львові

Вівторок, 20 червня 2017, 17:39
В.о. міністра охорони здоров’я оглянула надсучасне обладнання у міській дитячій лікарні, яке передали благодійники з Канади, а також поспілкувалась з журналістами щодо загроз спалахів захворювань серед містян через тривале накопичення відходів у Львові при значному підвищенні температури повітря.
"Є загроза здоров’ю людей", - Уляна Супрун у Львові

20 червня до Львова з робочим візитом прибула в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Вона запевнила, що особисто ще раз поінформує і прем’єр-міністра, і Кабінет Міністрів України про дуже високий ризик виникнення захворювань у Львові. Водночас вона наголосила, що проблема поводження з відходами є по всій Україні, і її потрібно вирішувати системно і стратегічно.

"Митвже зробили аналіз грунту біля сміттєвих майданчиків і побачили, що є дуже високий рівень бактерій. Це є дуже небезпечним, бо багато цих майданчиків знаходяться недалеко від дитячих майданчиків, і там бавляться діти. Ми дуже переживаємо, що так можуть дуже швидко виникати захворювання", - сказала Уляна Супрун.

За мікробіологічними показниками відібраний ґрунт є сильно забрудненим. Це  велика проблема, тому забруднення може піти у воду.

"Є загроза здоров’ю людей, і ми будемо на найвищому рівні вирішувати цю проблему", - запевнила в.о. міністра охорони здоров’я України.

Як зазначила Уляна Супрун, прем’єр звернувся до голови Львівської ОДА Олега Синютки, щоб інші міста, які є у Львівській області, могли взяти на себе більше сміття.

«Знаємо, що є підвищення захворювання поодиноких людей, ми бачимо насправді дуже великий ризик щодо захворювань», - наголосила Уляна Супрун.

Водночас вона зазначила, що Львів – лише одне з тих міст, яке має проблему зі сміттям. Проблема утилізації відходів є по всій Україні, бо ніде немає заводів, які переробляють сміття.

«Зараз будуть інвестиції у Львівській області, щоб ми переробляли наше сміття. Такі країни, як Фінляндія, купують сміття в інших країн, бо вони їх переробляють і використовують як сировину для нового виробництва. Тому якщо ми попрацюємо, то зможемо подолати цю проблему», - додала Уляна Супрун.

Нагадаємо, канадці пожертвували львівській лікарні надсучасне обладнання.

21 червня, Львівщину з робочим візитом відвідає Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

 

comments powered by HyperComments