Правом перетину кордону по безвізу на Львівщині скористався кожен п’ятий мандрівник

Вівторок, 20 червня 2017, 17:13
Такі попередні підсумки озвучили 20 червня, під час круглого столу на тему «Безвізовий режим – черговий крок до європейської інтеграції України».
Правом перетину кордону по безвізу на Львівщині скористався кожен п’ятий мандрівник

Майже 7 тисяч людей на Львівщині перетнули кордон із Євросоюзом за безвізом. Із них відмову отримали лише 13 осіб, переважно ті, які мали проблеми із міграційним законодавством.

«Ми повинні розуміти, що з моменту повноцінного вступу у дію угоди про асоціацію  із ЄС, яка набуде чинності із вересня, такий рух громадян через кордон однозначно збільшуватиметься, і ми повинні бути до цього готові», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Разом з тим, запити громадян на отримання віз не знизились. За інформацією Чеського і Польського Генеральних консульств люди досі звертаються за освітніми та  робочими візами, оскільки безвіз не дає права навчатись чи працювати у країнах Євросоюзу», - наголосила директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА Поліна ЛІ.

Серед іншого обговорили  перспективи малого прикордонного руху, розвиток транскордонного співробітництва та можливу візову лібералізацію з іншими країнами.

Разом із тим, майже 1500 осіб на Буковині скористалися дією безвізового режиму.

Більше новин із життя Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments