На Львівщині представлять унікальну роботу Альфонса Мухи

Вівторок, 20 червня 2017, 13:19
На Львівщині представлять унікальну роботу Альфонса Мухи

20 червня, у Музеї етнографії та художнього промислу інституту народознавства НАН України, відбудеться Чеський Музичний Салон «У гості до Альфонса Мухи».

Шанувальникам плакатного мистецтва представлять реставрований твір чеського митця Альфонса Мухи. Робота «Глибоке вшанування від Нестле» присвячена ювілею коронації Британської королеви Вікторії і експонується вперше за 100 років.

У межах музичного салону лунатиме камерно-інструментальна музика Чехії. Професори, студенти, випускники Львівського Музичного коледжу ім. С. Людкевича та Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка виконають композиції Бедржиха Сметани, Антоніна Дворжака, Вітезслава Новака, Зденека Фібіха. 

Довідково:

Альфонс Марія Муха (1860 —  1939) — чеський художник, ілюстратор, ювелірний дизайнер і плакатист, один з найвідоміших представників стилю «Арт Нуво».На картинах Мухи часто зображені молоді елегантні жінки часто оточені квітами та з декоративними німбами. Роботи з серії двадцяти картин під назвою «Слов'янська епопея» виконані у реалістичному монументальому стилі і зображують епізоди з історії чехів та слов'ян.

Нагадаємо, у Львові 34 сучасні митці представили свою творчість під одним дахом.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments