До кінця тижня у Львові обіцяють впровадити нову систему сортування сміття

Понеділок, 19 червня 2017, 15:59
У місті з’являться окремі контейнери для органічного, сухого сміття та вторсировини.
До кінця тижня у Львові обіцяють впровадити нову систему сортування сміття

Цього тижня у Львові встановлять сміттєві контейнери, поділені за типом відходів: окремо сортуватимуть органіку (мокрі відходи), сухе сміття, скло та інші відходи. 

Сортування розпочинатимуть на тих майданчиках, що будуть порожні. До кінця тижня на контейнерах таких майданчиків з’являться відповідні наліпки. 

Для початку діятиме поділ сміття на два види: мокре (зіпсовані продукти, лушпиння – те, що гниє і дає неприємний запах) та сухе (папір, пластик, пляшки). Підказувати, куди що кидати будуть наліпки з написами “Органіка” або “Вологе сміття” та “Сухе сміття” або “Інші відходи”.

Експерти зазначають: ідеально, якби мокре сміття пакували в паперовий пакет. Бо на полігоні він розкладеться і не буде таких великих проблем. Пет-пляшку, пластик просять скидати у ті ящики, які встановлені майже у всьому місті, вони зазвичай з ґратками. Перед викиданням пластик бажано стиснути і тоді закрутити кришечкою.

Третій ящик передбачається для скляних пляшок та банок. Згодом контейнери цього типу поділять за кольорами скла: зелене, прозоре, коричневе.

Останній четвертий ящик – це всі відходи, які не смердять. 

По мірі вивезення відходів із заповнених майданчиків на них також впроваджуватимуть нову систему сортування.

Нагадаємо, уряд готовий виділити 50 млн грн на облаштування сміттєвого полігону для Львова.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments