Львівське сміття: мерія погрожує звернутися до правоохоронних органів щодо бездіяльності посадових осіб

Понеділок, 19 червня 2017, 12:59
Про це заявила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.
Львівське сміття: мерія погрожує звернутися до правоохоронних органів щодо бездіяльності посадових осіб

19 червня у Львові відбулось позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого члени комісії наголосили на погіршенні критичної ситуації у місті з вивезенням та утилізацією відходів за останні декілька днів. 

Як заявила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, якщо повторні звернення комісії з ТЕБ і НС державною владою знову буде проігноровано, то мерія звертатиметься у правоохоронні органи про бездіяльність відповідних посадових осіб. 

«Враховуючи те, що ми офіційно у порядку, встановленому законом «Про зону надзвичайної екологічної ситуації», звернулися до відповідних посадових осіб органів державної влади. Пропоную сьогодні якнайближчим часом повторно звернутися і поінформувати, що ситуація змінилася в гіршу сторону, з доданням необхідних матеріалів. У випадку, якщо найближчим часом, знову ж таки, не буде жодної реакції, пропоную звертатися до правоохоронних органів про бездіяльність відповідних посадових осіб. Бо іншого виходу, судячи з того, що маємо, не бачу», - зазначила Гелена Пайонкевич.

Зокрема, на комісії сьогодні прийнято рішення повторно звернутись до голови ЛОДА, Секретаря РНБО, Уряду, Голови ВРУ, Президента України і окремо скерувати листи депутатам ВРУ та керівникам дипломатичних установ і міжнародних організацій, адже на попередні листи-звернення жодної відповіді місто не отримало. Якщо повторні звернення також буде проігноровано, то мерія звертатиметься у правоохоронні органи щодо бездіяльності відповідних посадових осіб.

Також комісія доручила Управлінню Держпродспоживслужби в м. Львові і ДУ «Львівський обласний лабораторний центр» повторно провести дослідження окремих переповнених контейнерних майданчиків щодо перевищення ГДК забруднювальних речовин. Адже, за словами начальника управління охорони здоров’я Володимира Зуба, ситуація з накопиченням і не вивезенням сміття загрожує здоров’ю населення, бо сприяє поширенню різних інфекційних захворювань.

Нагадаємо, за вихідні жодна машина компанії «AVE» не вивезла сміття зі Львова. Як запевняють у мерії, у місті накопичено понад 8,5 тис тонн сміття. Для його вивезення необхідно 850 спеціалізованих машин. Але місто не має куди вивозити сміття.

Окрім цього, у Львові триває кримінальне провадження, пов’язане з вивезенням ТПВ. Як з’ясували правоохоронці, окремі перевізники, з метою розкрадання бюджетних коштів, уклали договори на захоронення твердих побутових відходів з кількома фірмами з міста Дніпро, засновниками, керівниками та бухгалтерами яких було призначено осіб, які не знали про їх існування, або ж за певну грошову винагороду погодились зареєструвати такі на себе. 

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments