У Львові підвищена можливість зараження кишковими інфекціями

Максим Бурич  |  Понеділок, 19 червня 2017, 10:09
Через невивезене сміття львів'яни під загрозою масового зараження кишковою паличкою.
У Львові підвищена можливість зараження кишковими інфекціями

Сьогодні,  19 червня,  під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міському голові Андрію Садовому повідомили про стан міста щодо небезпеки невивезеного сміття. 

За словами директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірини Маруняк,  у Львові майже не вивозять сміття. 

"На сьогоднішній день у Львові переповнено 405 сміттєвих майданчики.  На майданчиках сміття лежить більше місяця. Критичними у Львові є три райони, зокрема Сихівський - 193 майданчики,  Шевченківський - 99, Франківський - 67, Залізничний - 38", - повідомила Ірина Маруняк. 

На сьогоднішній день 8,5 тисяч тонн невивезеного сміття є біля сміттєвих майданчиків. Для того,  аби виправити ситуацію, за словами Маруняк,  потрібно 850 машин.  

Міські управлінці жаліються,  що та кількість сміттєвих машин,  яку має місто - є критично мало. 

Голова юридичного департаменту Гелена Пайонкевич запропонувала комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій звернутись до правоохоронних органів щодо бездіяльності :
"пропоную звернутись до правоохоронних органів щодо невиконання своїх обов'язків посадовцями",- повідомила Гелена Пайонкевич.

Міський голова Андрій Садовий підримав пропозицію Пайонкевич та запропонував членам комісії повторно звернутись до уряду за допомогою в регулюванні сміттєвого питання. 

"Пропоную всім активно взятись до організації рішення комісії. В першу чергу вивозити органічні відходи, щоби мінімізувати біду,  яка насувається на Львів та організувати звернення до влади", - підсумував Садовий.

Нагадаємо, днями львівське сміття затримали під Києвом.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті". 

comments powered by HyperComments