Спортсменів «Інваспорту» Львівщини відзначили стипендіями

Четвер, 15 червня 2017, 11:34
Вдруге кращих спортсменів з інвалідністю Львівщини відзначили стипендіями канадського Фонду імені Володимира Кузя за підсумками спортивного сезону 2016 року.
Спортсменів «Інваспорту» Львівщини відзначили стипендіями

Участь у церемонії взяли начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода, член ради Національного комітету спорту інвалідів України Ярослав Грибальський, начальник Львівського регіонального центру «Інваспорт» Мирослав Николаєв та інші.

З-поміж дев’яти номінантів були оголошені кращі представники «Інваспорту» Львівщини у трьох категоріях. Серед них:

  • чемпіон світу з шашок-100 серед спортсменів з порушеннями зору Іван Фідик (м.Дрогобич) – у номінації «Кращий спортсмен з інвалідністю 2016 року»;
  • призер чемпіонату України 2016 року з лижних перегонів серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату Василь Кравчук (с.Тухолька Сколівського району) – у номінації «Спортсмен з інвалідністю – відкриття 2016 року»;
  • титулований паралімпієць Львівщини, представник стрільби з луку на візку Богдан Носевич (м. Львів) – у номінації «За відданість параолімпійському спорту».

Довідково:
Володимир Кузь (1913-1993р.р,) – громадський та спортивний діяч української діаспори Канади. Опинившись на чужих землях він ніколи не забував про свою Батьківщину. Завжди підтримуваві пропагував українську культуру. Окрім цього, він викладав історію України, займався рідною мовою і завжди намагався допомогти землякам. Після смерті заповів використати нагромаджені ним кошти для створення фонду на суспільні потреби для української молоді.

Нагадаємо, спортсмени Львівщини вибороли медалі на чемпіонаті України з боча.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments