46 компаній зацікавились проектом із впровадження е-квитка у Львові

Середа, 14 червня 2017, 16:32
У місті відбувається інформаційна зустрічі в рамках передкваліфікаційного тендера впровадження автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП) в громадському транспорті Львова.
46 компаній зацікавились проектом із впровадження е-квитка у Львові

Участь у зустрічі беруть львів’яни та іноземні делегації.  Станом на нині, зареєструвалося 46 компаній, які зацікавились проектом е-квитка у Львові. 

До 30 червня заплановано завершити попередню кваліфікацію компаній-постачальників.

Очікується, що впровадження автоматизованої системи оплати проїзду надасть багато переваг для пасажирів та внесе позитивні зміни у сфері транспорту.

Під час зустрічі, іноземним представникам було презентовано Стратегію розвитку Львова до 2020р, поінформовано про стан і роботу громадського транспорту, та діяльності ЛКП «Львівавтодор» - підприємства, яке займається впровадженням електронного квитка у Львові.

Нагадаємо, 17 листопада у Львові було підписано угоду щодо кредитного фінансування проекту з впровадження електронного квитка у громадському транспорті міста. Таким чином Львів отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку 10 млн. євро на впровадження електронного квитка.

Угоду підписали директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза та директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Слід зазначити, що у Львові стартує тендерний процес по відбору компанії, яка реалізує проект електронного квитка. Тендер відбувається відповідно до законодавства Англії, що дає можливість відібрати дійсно якісний продукт та сумлінного постачальника, однак самі тендерні процедури займають приблизно півроку.

Передбачається, що у новій системі буде кілька видів квитків і абонементів: 

  • разовий паперовий квиток (придбаний у водія і дійсний на проїзд тільки у конкретному транспортному засобі без можливості пересадки);
  • разовий електронний квиток (дозволяє користування громадським транспортом з можливістю здійснення безкоштовних пересадок);
  • короткострокові абонементи – на 1, 3, 5 діб без обмежень кількості поїздок;
  • довгострокові абонементи – на 1, 6, 12 місяців без обмеження кількості поїздок;
  • різного роду пільгові персоніфіковані абонементи (для безкоштовного користування громадським транспортом, для пільгового користування громадським транспортом – учні, студенти).

Спеціальну картку «е-квиток» потрібно буде прикласти до валідатора, який ідентифікує пасажира або відраховує кошти за проїзд.

Нагадаємо, у електротранспорті Львова можна розраховуватись за проїзд без готівки.

Окрім цього, у Львові працюють над розробкою “Єдиного студентського квитка”.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments