Збереження спільної спадщини обговорили на Львівщині з Першим заступником Міністра національної оборони Республіки Польща

Середа, 14 червня 2017, 13:57
Обговорили зокрема, розслідування інциденту із підпалом будівлі загальноосвітньої школи у м. Мостиська у травні цього року.
Збереження спільної спадщини обговорили на Львівщині з  Першим заступником Міністра національної оборони Республіки Польща

14 червня відбулась зустріч голови Львівьскої ОДА Олега Синютка із Першим заступником Міністра національної оборони Республіки Польща Міхалом Дворчиком.

Йшлося насамперед про інцидент із підпалом будівлі загальноосвітньої школи у м. Мостиська у травні цього року.

Нагадаємо, невідомі особи розбили вікно в одному з класів на першому поверсі, кинули у приміщення дві пластмасові каністри з невідомою речовиною та підпалену ганчірку. 

Під час розмови керівник області наголосив, що прояви вандалізму на території України та Польщі – провокації агресора, який прагне пересварити українців та поляків.

«На Львівщини немає жодних проявів антипольських настроїв. Ми навпаки робимо усе, щоб спільна історична пам'ять наших держав була належно вшанована», - наголосив Олег Синютка.

Із думкою голови ОДА погодився й Міхал Дворчик. Він також наголосив на важливості проведення спільних українсько-польських заходів.

Олег Синютка також подякував гостеві за чітку позицію і підтримку України владою Польщі, зокрема, під час відзначення Свята національної пам’яті у польському Перемишлі.

Також сторони обговорили проблему врегулювання черг на пунктах пропуску на українсько-польському кордоні.

Нагадаємо, Україна офіційно отримала безвізовий режим із країнами Євросоюзу - “Справжня Варта” описувала ситуацію з перших вуст.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments