На Львівщині відбудеться II Форум місцевого розвитку

Максим Бурич  |  Середа, 14 червня 2017, 13:34
Львівщина презентує нову позиції майбутньої європейської макрорегіональної стратегії.
На Львівщині відбудеться II Форум місцевого розвитку

Сьогодні, 14 червня, під час брифінгу голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина стало відомо, як відбуватиметься зустріч з багатьма карпатськими країнами та обговорення подальших співпраць по різним напрямкам. 

 II Форум місцевого розвитку відбудеться з 23 по 25 червня у місті Трускавець, на якому очікується більш як 400 гостей з різних країн.

«Форум пройде під загальним знаком Карпат. Ми розраховуємо на те, що вперше на теренах України буде презентована позиція щодо майбутньої нової європейської макрорегіональної стратегії.

Європейський союз зазвичай намагається працювати в рамках свого бюджету в рамках своїх країн, але намагається робити транскордонні регіональні стратегії, та дають гроші на безкоштовній основі, або ж якісь фінансові інструменти розвитку регіону. Такими є програма Польша-Білорусь-Україна, яка закінчиться в 2020 році. 

Ми сподіваємось, що спільними зусиллями ми вийдемо на презентацію стратегії у Трувкавці, бо на форумі мають бути присутні голови обласних адміністрацій карпатських країн»,- зазначив Олександр Ганущин. 

Голова обласної ради зазначає, що під час II Форуму місцевого розвитку будуть проведені 12 панельних дискусій з різних тем та обговорення подальшого розвитку як України, так і співпраці між карпатськими країнами.

Нагадаємо, у Львові відбувся ювілейний "космічний" Х Дитячий форум.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments