У рідному селі Коновальця під Львовом вшанували великого українця (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 14 червня 2017, 16:14
Минає 126-та річниця від дня народження Євгена Коновальця.
У рідному селі Коновальця під Львовом вшанували великого українця (ФОТО)

Сьогодні, 14 червня, у селі Зашків, що неподалік Львова, відбулись урочистості заходи з нагоди 126-ї річниці від дня народження Євгена Коновальця. 

Розпочався захід молебнем "За Україну та усіх героїв України" у місцевому храмі, по закінченню - присутні поклали лампадки до могил батьків очільника ОУН. Й рушили ходою до меморіального музею Євгена Коновальця, де представники влади, громадські та молодіжні організації поклали квіти до пам’ятника Євгену Коновальцю.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук звернулась до присутніх зі словами:

«У час російсько-української війни, наші хлопці на Сході України захищають кордони держави і її незалежність. Ще в часи Коновальця, який говорив, що тільки сильна армія зможе захистити Україну, так само зараз оця сильна армія захищає нашу державу. Це – герой нації, людина епохи, ця людина, яка має стати дороговказом для нашої молоді, та й для нас».

У рамках заходу всі охочі мали змогу на власні очі побачити експозицію Львівського історичного музею "Історико-меморіальний музей полковника Євгена Коновальця".  

Варто знати: Євген Коновалець - полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу українських націоналістів (1927), перший голова ОУН (з 1929), один із ідеологів українського націоналізму.

comments powered by HyperComments