У Львові 34 сучасні митці представили свою творчість під одним дахом (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 13 червня 2017, 20:16
Проект Show Promise демонструє різноманіття сучасного українського культурного простору.
У Львові 34 сучасні митці представили свою творчість під одним дахом (ФОТО)

Сьогодні,13 червня, у приміщенні Львівського палацу мистецтв, одразу на трьох поверхах, відбулось урочисте відкриття великого мистецького проекту Show Promise. Участь у якому взяли відразу 34 митці з різних міст України – як класики сучасного мистецтва, так і молоді митці.

На виставці представлено живопис, інсталяцію, фотографію, відео, скульптуру, графіку, перформанс. Кураторами проекту стали Ігор Абрамович та Олександр Соловйов.

Художники: Назар Білик, Олег Воронко, Анатолій Ганкевич, Ігор Гусєв, Юрій Єфанов, Гамлет Зіньковський, Юлія Кисіль, Аліна Клейтман, Влодко Кауфман, Павло Керестей, Ростислав Котерлін, Антон Логов, Олекса Манн, Роман Мінін, Борис Михайлов, Роман Михайлов, Нацпром, Сергій Петлюк, Влада Ралко, Вінні Реунов, Олександр Ройтбурд, Степан Рябченко, Арсен Савадов, Андрій Сагайдаковський, Олексій Сай, Роберт Саллер, Євген Самборський, Андрій Сидоренко, Віктор Сидоренко, Олекса Фурдіяк, Василь Цаголов, Микита Шалений, Аліна Якубенко, група GAZ.

"У період тотального шоу, що стирає кордон між реальністю та вигадкою і підмінює значення фундаментальних життєвих категорій, серед усіх пертурбацій незмінним лишається прагнення людини до кращого майбутнього. Нестабільність, злам усталених схем і стосунків, які вибивають твердий грунт з-під ніг разом із впевненістю у прийдешньому дні, відкривають все більше простору для нематеріального — віри або нігілізму, сумнівів, страхів, надій. У пошуках зачіпок та опори у цьому хиткому мінливому просторі саме мистецтво, прагнучи не втратити важелі впливу за допомогою своїх образів, виявляється одним із найнадійніших і часом бездоганно точних інструментів не лише оперативної рефлексії, але й зондажу майбутнього. Не прокладаючи прямий і популістський та “комфортний” шлях, воно все ж здатне намітити пунктирну лінію і позначити орієнтири", - зазначають організатори проекту. 

Прийти та на власні очі переглянути всеосяжність українського сучасного мистецтва на Show Promise можна до 16 липня на вул.Коперніка, 17.

comments powered by HyperComments