Садовому варто написати заяву про звільнення і піти у відставку

Олег Довганик  |  Вівторок, 13 червня 2017, 16:07
Проблема Львова в тому, що Садовий боїться людей
Садовому варто написати заяву про звільнення і піти у відставку

Сьогодні мер Львова Андрій Садовий в ефірі каналу Еспресо, звинуватив всіх у тому, що він 11 років нічого не робить зі звалищем в Грибовичах. І саме тому, у відставку він іти не збирається. Про це у "Фейсбуці" пише нардеп Вадим Денисенко.

Сміттєва блокада Львова триває не рік, як стверджує пан Садовий. Вона триває уже принаймні 11 років. За цей час львівський міський голова так і не спромігся навіть підступитися до вирішення цієї проблеми. Невже не зрозуміло було, що раніше чи пізніше ця проблема потребуватиме рішення?! Невже для того, щоб це зрозуміти потрібна була Грибовецька трагедія?!

Але наразі мова уже не про це. Що зроблено за рік, який минув? На жаль, нічого. Складається враження, що нема не тільки спроможності вирішувати проблему, але й бажання.

І чи не найголовніше. Винуваті усі, міські голови інших міст, які не один раз допомагали Львову. Голова обласної адміністрації, Прем'єр-Міністр, Президент. Мешканці Грибович, та низки містечок Львівщини. Мешканці міст і сіл України, які просять врешті решт припинити возити сміття по всій Україні і замість цього зайнятись реальним вирішенням проблеми. Винуваті усі. Усі, окрім пана Садового.

Єдина причина, чому Садовий досі не вирішив питання сміття - боязнь людей. Садовий боїться говорити з людьми. Я вже вчора писав і повторю сьогодні - не може президент, прем'єр чи міністр екології замість мера міста домовлятися з територіальними громадами про сміттєзвалища. Не можуть і не повинні. Це його прямий обов'язок.

Який вихід із ситуації? Садовому варто написати заяву про звільнення і піти у відставку. Але він цього не зробить. Він чекає, що проблему за нього вирішить хтось інший. Очевидно, прийшов час, щоб губернатор прийняв відповідне рішення і почав рятувати львів'ян від безгосподарності мера.

Шкода лише одного: поки хтось, замість Садового, буде їздити по територіальним громадам і розмовлятиме з людьми, можете не сумніватися, Андрій Іванович буде розповідати, як йому заважали навести лад в місті. 11 років поспіль.

Додамо, сьогодні у Львові обиратимуть запобіжний захід перевізнику, який відмивав гроші на смітті.

Нагадаємо, у Львові триває кримінальне провадження, пов’язане з вивезенням ТПВ.

Раніше підіймалося питання про нераціональне використання мерією Львова коштів на ситуацію зі сміттям — понад 300 мільйонів гривень. Окремі депутати вимагають звітності  по цих фінансах та навіть ставлять ультиматум: не голосувати за наступні “сміттєві” рішення на сесіях.

Разом із тим, у Львові неодноразово пропонувалося затвердити концепцію сортування ТПВ.

Окрім цього, правоохоронці здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами розкрадання бюджетних коштів міста та вчинення фіктивного підприємництва навколо львівського сміття.

comments powered by HyperComments