Для запровадження надзвичайного стану немає підстав, - Закон України

Василь Січак  |  Понеділок, 12 червня 2017, 19:19
Прийняття надзвичайного стану у Львові означатиме не що інше, як підпис Львівської міської ради у власній безгосподарності
Для запровадження надзвичайного стану немає підстав, - Закон України

Львівська міська рада знову хоче зробити себе жертвою. Під час засідання міської позачергової комісії ТЕБ НС, члени комісії ініціювали звернення до Уряду про оголошення надзвичайного стану у Львові.

Відповідно до закону (Закон України «Про зону надзвичайної екологічної ситуації»), підставами для оголошення окремої місцевості зоною надзвичайної екологічної ситуації є:

• значне перевищення гранично допустимих норм показників якості навколишнього природного середовища, визначених законодавством;

• виникнення реальної загрози життю та здоров'ю великої кількості людей або заподіяння значної матеріальної шкоди юридичним, фізичним особам чи навколишньому природному середовищу внаслідок надмірного забруднення навколишнього природного середовища, руйнівного впливу стихійних сил природи чи інших факторів.

З матеріальної шкоди, лише витрачання грошей львів’ян, адже мешканці Львова сплачують за вивіз ТПВ, натомість перевізники залишають гори непотребу під домівками платників за утримання будинків.

• негативні зміни, що сталися в навколишньому природному середовищі на значній території і які неможливо усунути без застосування надзвичайних заходів з боку держави; Негативні зміни в навколишньому середовищі – бруд у всьому Львові.

Їх ж можна усунути й без втручання держави, адже вивезення сміття – це питання органу місцевого самоврядування.

• негативні зміни, що сталися в навколишньому природному середовищі, які суттєво обмежують або виключають можливість проживання населення і провадження господарської діяльності на відповідній території;

Відходи обмежують можливість проживання? Хіба що тоді, коли обурені безгосподарністю міського мера львів’яни перекривають рух транспорту.

• значне збільшення рівня захворюваності населення внаслідок негативних змін у навколишньому природному середовищі.

Однак, як звітують ті ж львівські медики ситуація у Львові щодо кількості гострих кишкових інфекцій стабільна, і показники лише дещо вищі, ніж за аналогічний період минулого року.

У Львівському обласному лабораторному центрі додають – це допустиме коливання, тобто на сьогоднішній день нема стрімкого зростання захворювань на гостро кишкові інфекції. То ж прийняття надзвичайного стану у Львові – це означатиме не що інше, як підпис Львівської міської ради у власній безгосподарності.

Нагадаємо, 12 червня відбулось позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого прийнято рішення звернутись до голови ЛОДА, Прем’єр-міністра України, Секретаря РНБО України про оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації

Про таке рішення також буде поінформовано Президента України та Голову ВРУ.

Таке рішення міської комісії ТЕБ та НС пов’язане з критичною ситуацією, яка склалась в місті з захороненням та вивезенням ТПВ. 

comments powered by HyperComments