Депутати вимагають надати повний перелік комунального майна Львова та звіт про його інвентаризацію

П'ятниця, 9 червня 2017, 17:23
У Львові розслідують передумови “Афери століття”.
Депутати вимагають надати повний перелік комунального майна Львова та звіт про його інвентаризацію

Депутатська Тимчасова контрольна комісія у Львівській міській раді, яка розслідує передумови «Афери століття»,  вимагає від УКВ, балансоутримувачів надати повний перелік комунальних об’єктів міста, звіт про їхню інвентаризацію, орендарів, боржників. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу “Народного контролю”.

За словами голови комісії,  депутата фракції «Народний контроль» Тараса Ворка, запити від ТКК уже скеровані у відповідні структури.

“Наразі уся інформація про комунальне майно Львова хаотична і завуальована навіть від депутатів профільної комісії. Ми не знаємо точно, чим володіє місто, скільки об’єктів в оренді, скільки є вільними, чи всі вони є у реєстрі власності. Керівник УКВ Інна Свистун переконує, що управління регулярно проводить інвентаризацію комунальних об’єктів. Але хай нададуть повний звіт про це. Думаю, що саме такий безлад від чиновників і є однією із причин, чому у Львові стала можливою крадіжка майна на сотні мільйонів гривень”, – прокоментував ситуацію Тарас Ворко.

Як зазначив посадовець, збір та упорядкування таких даних допоможе відтворити хронологію «Афери століття» та дозволить знайти ниточки, які приведуть до всіх учасників махінацій із майном.

Разом із тим, Інна Свистун запевнила, що на всі запити від Головного управління поліції були дані відповіді, і з кінця минулого року управління комунальної власності скерувало низку листів у правоохоронні органи зі всією інформацією про об’єкти одразу після їх викрадення. 

Нагадаємо, у Львові відбувся пікет з вимогою відставки керівника управління комунальної власності ЛМР Інни Свистун та припинення розкрадання комунального майна. 

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments