Депутат вимагає звіту про використання коштів на вивезення львівського сміття

П'ятниця, 9 червня 2017, 17:03
“Спочатку за 150 мільйонів, а потім — за додаткові кошти”, - заявив Ігор Телішевський.
Депутат вимагає звіту про використання коштів на вивезення львівського сміття

8 червня, 39 депутатів ЛМР підтримали внесення змін до переліку об'єктів, видатки на які у 2017 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова. 

Ухвала передбачає виділення додатково 7 млн грн для ЛКП "Львівспецкомунтранс" на вивіз сміття. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу “Укропу”.

Фракція “Українське об'єднання патріотів — УКРОП” у ЛМР поставила ультиматум: “укропівці” не голосуватимуть за виділення коштів на сміття, допоки не отримають звіту за використання попередньо виділених - 150 млн. грн. 

Голова фракції Ігор Телішевський заявив, що гроші знову виділяють невідомо на що. 

"Сьогодні прокуратура оголосила підозри у кримінальному провадженні щодо розкрадання понад 6,5 млн грн бюджетних коштів, виділених на вивезення сміття зі Львова. Фіктивні фірми відмивали кошти. До сьогодні ми не отримали звіту від ЛКП "Львівспецкомунтранс" щодо 150 млн грн, які були виділені на вивіз сміття з січня до травня цього року. Проте, сьогодні депутати знову голосують за виділення 7 млн грн. для ЛКП "Львівспецкомунтранс" на вивіз сміття", - сказав Ігор Телішевський.

Нагадаємо, у Львові триває кримінальне провадження, пов’язане з вивезенням ТПВ. Як з’ясували правоохоронці, окремі перевізники, з метою розкрадання бюджетних коштів, уклали договори на захоронення твердих побутових відходів з кількома фірмами з міста Дніпро, засновниками, керівниками та бухгалтерами яких було призначено осіб, які не знали про їх існування, або ж за певну грошову винагороду погодились зареєструвати такі на себе. 

За так звані послуги із захоронення твердих побутових відходів вказані фірми з міського бюджету через перевізників отримали понад 6,5 млн грн. 

Раніше від Садового вимагали звіту про результати перевірки “Львівспецкомунтрансу”, якого так і не дочекалися.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments