На Львівщині цьогоріч реалізують 619 місцевих ініціатив громад

Олег Довганик  |  П'ятниця, 9 червня 2017, 17:38
Завдяки додатково виділеним коштам спільно з територіальними громадами буде реалізовано ще 78 проектів
На Львівщині цьогоріч реалізують 619 місцевих ініціатив громад

На сьогодні у Львівській області в активній фазі перебуває реалізація 541 мікропроекту місцевого розвитку на загальну суму з обласного бюджету 59,7 млн грн. Як відомо, Львівська обласна рада на своєму засіданні виділила додатково 10 млн грн на дофінансування мікропроектів, в тому числі соціально-важливих.

Про це повідомив начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків Іван Собко під час засідання Конкурсної ради з реалізації Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у Львівській області у п’ятницю, 9 червня.

За його словами, завдяки додатково виділеним коштам спільно з територіальними громадами буде реалізовано ще 78 проектів.

«Приємно констатувати, що станом на 1 червня цього року з 541 проекту замовниками підписані угоди на виконання робіт чи закупівлі по 296 об’єктах, на 65 – розпочаті роботи, 4 з них завершено, по решті об’єктів проводяться конкурси на PROZORRO і лише на 53 є певні проблемні робочі питання, які у найближчий час будуть врегульовані», - зауважив Іван Собко.

«Виходячи з ідеології та принципів конкурсу, менеджменту та ефективного використання коштів, маю тверду позицію, як голова бюджетної комісії, що фінансування цієї програми в наступному році має становити 100 млн грн. Звичайно сама програма буде видозмінюватися, умови конкурсу будуть широко обговорюватись з громадськістю та депутатами різних рівнів. Робитимемо все для того, аби в кожній громаді знали про проведення такого конкурсу і вміли ним скористатися», - зазначив голова бюджетної комісії Олег Домчак.

В свою чергу заступник голови обласної ради Володимир Гірняк наголосив, що за час літнього періоду замовники та підрядники, секретаріат КР, особливо це стосується освітянських об’єктів, повинні докласти максимальних зусиль, щоб 1 вересня діти пішли у відремонтовані садочки і школи. «Мусимо пам’ятати, що всі об’єкти мають бути здані до 1 грудня з максимально ефективним використанням всіх джерел їх фінансування», - зауважив Володимир Гірняк.

Раніше ми писали про те, як у Львівській облраді затвердили перелік мікропроектів місцевого розвитку.

Як йдеться у проекті рішення, конкурсна рада затвердила 542 проекти-переможці конкурсу мікропроектів

Також комісія затвердила ще три потенційні проекти, які претендують на перемогу і зобов’язали ініціаторів до 31 травня подати підтвердження співфінансування із місцевих бюджетів. 

Депутат від партії "Свобода" Ольга Шайдуліна заявила, що у перелік проектів-переможців "включена політика". Відтак, вона утрималась під час голосування за затвердження цього рішення. 

Заступник голови облради Володимир Гірняк заявив,  що удосконаленню немає меж. 

Натомість депутат Михайло Задорожний запропонував на наступний рік передати рівні суми коштів на усі райони області. 

comments powered by HyperComments