У Львові презентували «Фольклорний передзвін»

Максим Бурич  |  П'ятниця, 9 червня 2017, 16:00
У Львові презентували програму II Міжнародного фестивалю «Фольклорний передзвін»
У Львові презентували «Фольклорний передзвін»

Сьогодні, 9 червня, відбулась офіційна зустріч з організаторами ІІ Міжнародного фестивалю «Фольклорний передзвін», який відбудеться у Львові з 9 по 11 червня в Міському палаці культури ім. Г. Хоткевича.

Сьогорічний фестиваль фольклорної музики відвідають гості з Польщі та Словаччини, які спільно з українськими молодіжними колективами продемонструють фольклорні надбання народів та спільні традиції націй.

До проведення фестивалю організатори підготували масу танцювальних та вокальних номерів з Республіки Польща та Словацької Республіки. Цьогорічні виступи закордонних гостей будуть спільні з українськими колективами з народних домів Стрийського району, Львова та Донецької області.

«Ми не будемо організовувати конкурс. Дитина не буде відчувати жорстку конкуренцію, аби отримати будь яке визнання. Ми прагнемо, аби це була просто презентація культури народів, аби колективи не сприймали один одного як конкуренти, або ж конкурсанти на отримання першості. Головна мета фестивалю – показ спільної культури та різних традицій між народами.

Гості мають відчути, що самобутність та культура народів – це те, що ми маємо постійно в собі нагадувати», - заявляють організатори

Фестиваль проходитиме у формі культурно-мистецького таборування дітей, впродовж якого молодь вивчить українські, лемківські, польські, словацькі пісні та танці.

comments powered by HyperComments