У Львові пропонують затвердити концепцію сортування ТПВ

П'ятниця, 9 червня 2017, 14:36
У секретаріат Львівської міської ради подано проект ухвали «Про затвердження концепції сортування твердих побутових відходів у м. Львові».
У Львові пропонують затвердити концепцію сортування ТПВ

Про це 8 червня, під час сесії ЛМР повідомила автор ухвали, голова екологічної комісії ЛМР, депутат фракції «Народний контроль» Ірина Оршак.

Посадовець закликала міського голову дати доручення профільним управлінням, заступникам мера опрацювати запропонований документ.

Як пояснила Ірина Оршак, концепція полягає у розподілі сміття на мокру (відходи від продуктів харчування) та суху (скло, папір, пластик) фракції, а також на небезпечні для довкілля відходи. 

Сухі можна буде частково віддавати підприємствам для вторинної переробки, частину — для зменшення об’єму пресувати і утилізувати. Мокрі відходи ж, слід вивозити за межі міста та населених пунктів на відповідні полігони для захоронення.

За словами головного еколога міста, це допоможе зменшити продукування сміття у Львові та запобігти екологічній катастрофі.

Окрім того, згадується потреба забезпечення майданчиків для збору ТПВ відповідними контейнерами та урнами, розробити схеми розміщення сортувальних станцій.

Програма поводження з ТПВ розрахована на 2017 — 2022 роки. Ірина Оршак наполягає на найшвидшому прийнятті концепції.

На думку депутатки, слід також використати можливість і домовитись із керівництвом Львівщини про  співпрацю із одним із інвесторів-переможців обласного конкурсу і збудувати нарешті сміттєпереробний завод.

Нагадаємо, про необхідність прийняття такої концепції наголошували півроку тому фахівці, також організовували круглий стіл, але влада міста їх не почула.

Раніше “Справжня Варта” повідомляла про будівництво одразу трьох заводів із переробки ТПВ на території Львівської області.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments