Львівська і Луганська область нарощують співпрацю

Максим Бурич  |  Середа, 7 червня 2017, 18:34
Львівська та Луганська область продовжують співпрацю та нарощують темпи візитів дітей та вчителів між областями
Львівська і Луганська область нарощують співпрацю

Голова Львівської облради Олександр Ганущин зустрівся з директорами департаментів освіти і науки та охорони здоров’я Луганської обласної державної військово-цивільної адміністрації та обговорив основні напрямки подальшої співпраці між областями.

«Мене тішить, що ті речі, які ми закладаємо зі свого боку наші колеги з Луганщини намагаються дзеркалити, а попередня домовленість щодо відповідності бюджетного розподілу діє. Якщо ми закладаємо якісь кошти для Луганщини, то вони в свою чергу роблять так само.

Цього року в особливому фокусі буде освіта і культура. На сьогоднішній зустрічі були представники з управління охорони здоров’я. Ми поділились своїми проблемами, які мають місце у будівництві великих установ у цій галузі. Вони мали би взяти приклад з того щоби не «наступати на ті самі граблі» і не бавитись з пристосуванням приміщень, які треба перебудовувати під медичні цілі з урахуванням нинішніх високих стандартів», - зазначив Олександр Ганущин.

Загалом, представники Львівської облради розраховують на візит львівських представників до Польщі, аби домовитись про навчання польських дітей на теренах України і що вже кількасот дітей через декілька днів заїдуть у Ровесне.

«Ми вважаємо це невеличкою перемогою, бо ми виграли прозорий тендер і саме Львівська область, а не, наприклад, Одеська, як то було раніше. Ми обов’язково зробимо одну обласну установу, яка буде круглорічним табором. Ми розраховуємо на одну поїздку з органами місцевого самоврядування Львівщини на липень, і ми розраховуємо на велику депутатську поїздку на день Незалежності України на схід країни», - розповів голова облради Ганущин.

З вересня стартують освітні обміни, що передбачають масштабні обміни дітьми та вчителями між Львівщиною та Луганщиною.

«Ми фактично щотижнево приймаємо делегації зі сходу України. Такий темп як нам, так і колегам зі сходу треба нарощувати. Такі обміни, візити і спілкування треба опускати якомога нижче, десь на рівень дитини, яка навчається в школі, яка навчається в інтернаті, яка добре вчиться чи співає, займається спортом і т.д. вона має постійно в такому бути, і тоді не буде проблеми з «схід і захід разом», а навпаки буде легше», - підсумував Олександр Ганущин.

comments powered by HyperComments