Львів’ян навчатимуть змінювати свої сміттєві звички

Середа, 7 червня 2017, 17:14
Стартував проект від ініціативи Zero Waste Lviv.
Львів’ян навчатимуть змінювати свої сміттєві звички

До 25 червня охочих львів’ян навчатимуть змінювати свої звички та зменшувати побутові відходи у спецпроекті “За 21 день до Zero Waste”. 

Щоденно організатори висилають учасникам завдання, які потрібно виконати протягом дня, а ввечері написати звіт на своїй facebook-сторінці. Окрім індивідуальних завдань, впродовж проекту відбудеться близько 20 відкритих подій: лекції, майстер-класи, кіноперегляди, ярмарок. 

За словами організаторів, до участі в проекті на сьогодні зголосилось 253 особи, а також понад 20 команд, представники яких будуть виконувати завдання разом. Це, зокрема, Кращий Сихів, Уряд студентів УКУ, дві IТ-компанії (Waverly та Innocode) та більш, ніж 15 сімей. 

Серед учасників є також мешканці інших міст - Києва, Івано-Франківська, Одеси, Вінниці, Луцька, Полтави, Чернігова, та навіть іноземні команди з Бреста (Білорусь) та Лунду (Швеція). 

“Ми вирішили, що треба більше подій, активностей і лайфхаків. Офлайнові події починаються вже сьогодні – говоритимемо про сортування в ОСББ. Наступна подія –  студенти УКУ розповідатимуть про проблему харчових відходів Food Waste та її вирішення. Згодом будуть майстер-класи, зокрема з виготовлення альтернативних пакетів. Робитимемо також листівки з насінням, які можна буде не лише подарувати, а й пригостити”, - поділилася планами представник ГО «За ЕКОрозвиток» Діана Попфалуші.

Для участі у проекті потрібно зареєструватися. Всю детальну інформацію можна знайти у facebook-події проекту. 

Нагадаємо, сміттєве питання досі гостро стоїть у Львові: місцеві мешканці готові йти на радикальні дії, зокрема, перекривати систематично дороги, аби привернути увагу до переповнених майданчиків у своєму районі.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments