Лише три озера у Львові придатні для купання

Середа, 7 червня 2017, 16:46
Доступними для користування водойми стануть після лабораторних замірів та отримання паспорту пляжу.
Лише три озера у Львові придатні для купання

З квітня по червень у Львові відбувалась підготовка водойм до купального сезону. До відпочинку львів’ян придатні лише три озеру — у Брюховичах і Винниках.

Зокрема, готові «Озеро Винниківське» ТзОВ «Краківський ринок» та озеро ТзОВ «Колиба» у смт. Брюховичі. На озері ФОП «Савчук» у смт. Брюховичі завершується підготовка дозвільної та технічної документації.

Проте на жодному з цих озер купатись ще не можна, бо немає паспорта пляжу. Через мінливу погоду інспектори Держпродспоживслужби у Львові не можуть зробити лабораторного дослідження якості води, а відтак, немає змоги відкрити купальний сезон.

На інших водоймах, яких у Львові є понад 100, купатися не можна! Фахівці зазначають, що саме на таких водоймах трапляються надзвичайні ситуації: торік там загинуло троє людей.

У разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій на водоймах, необхідно невідкладно повідомляти чергового ГУ ДСНС України у Львівській області за тел. 101, Центральної рятувально-водолазної служби Товрятводу України у Львівській області за тел. 097-017-00-20.

Нагадаємо, мешканці Львова вимагають облаштувати рекреаційну зону навколо Брюховицьких озер. Окрім цього, на Левандівці збираються облаштувати рекреаційну зону біля озера.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments