Прикордонники нагадали про документи для безвізу

Максим Бурич  |  Середа, 7 червня 2017, 11:49
Перед початком введення безвізового режиму львівські прикордонники нагадали українцям про необхідні документи для перетину кордону
Прикордонники нагадали про документи для безвізу

Сьогодні, 7 червня, начальник Львівського прикордонного загону Сергій Мельник нагадав про перелік документів, які необхідні для українців, аби перетнути кордон.

За словами Мельника, прикордонники не будуть змінювати свою роботу, тобто введення безвізового режиму ні як не буде впливати на роботу прикордонної служби, а складнощів з перетином кордону не виникатиме.

«З введенням безвізового режиму прикордонні загони не будуть змінювати своєї роботи. Різниця буде відчутна лише при самому перетині – час перевірки документів буде значно зменшений. Українці мають право перебування в країнах шенгенської зони 90 днів протягом 180 днів», - повідомляє Мельник.

Головний критерій для пропуску – біометричний закордонний паспорт. 

«На польському кордоні українців будуть запитувати декілька речей: це термін біометричного паспорта. Він має бути не менше 3 місяців до завершення. Фінансове забезпечення українців закордоном має бути в середньому 100 злотих на добу. Також можливе пред’явлення банківської картки. Щодо виписки з банку – польські прикордонники ще не надали інформації», - зазначає Сергій Мельник.

Також, громадянам необхідно обґрунтувати своє перебування закордоном. Це може бути бронювання готелю, запрошення від родичів або друзів. 

В разі порушення законів перетину українським громадянам буде заборонено перетинати кордон з країнами Шенгену.

comments powered by HyperComments