Громада повинна допомагати владі на місцях і вимагати від неї конкретних рішень, - Синютка

Вівторок, 6 червня 2017, 18:01
6 червня у Трускавці відбулась нарада щодо перспектив розвитку містобудівної галузі на Львівщині та взаємодії між представниками будівельного бізнесу і місцевої влади.
Громада повинна допомагати владі на місцях і вимагати від неї конкретних рішень, - Синютка

У заході взяли участь: голова Львівської ОДА Олег Синютка, Голова ДАБІ України Олексій Кудрявцев, голови міст обласного значення та представники будівельних компаній, що працюють у Львівській області.

Як зазначив Олексій Кудрявцев, розвиток будівельної галузі визначають три чинника: новий закон № 1817-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», який набуває чинності вже з 10 червня, децентралізація системи держархбудконтролю та дерегуляція бізнесу.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка відзначив, що результат децентралізації держархбудконтролю залежить від того, як місцева влада, яка отримала відповідні повноваження, зуміє використати їх на користь громади.

«Сьогодні ми маємо можливість спостерігати на практиці передачу повноважень від центральних органів влади до місцевих – це є реалізація політики, яку проголосив Президент України та Уряд. Громада повинна сьогодні, з одного боку, допомагати владі на місцях, а з іншого – вимагати від неї конкретних рішень»,- підкреслив Олег Синютка.

Нагадаємо, Дрогобич та Трускавець отримали містобудівні повноваження.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments