У Львівському училищі транспортних технологій знайшли мільйонні порушення

Олег Довганик  |  Вівторок, 6 червня 2017, 19:21
Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи
У Львівському училищі транспортних технологій знайшли мільйонні порушення

Працівники Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності Львівського вищого професійного училища транспортних технологій та сервісу, яке є структурним підрозділом Національного транспортного університету, і встановили фінансові порушення на 1,4 млн гривень. Про це повідомила прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

Так, державні аудитори виявили в училищі фінансові операції, що призвели до втрат майже 515 тис. грн.

Так, встановлено зайве використання 257,4 тис.грн на виплату стипендії: зокрема, на місця державного замовлення для здобуття первинної професійної підготовки за робітничими професіями зараховано учнів, які на момент вступу вже здобули диплом кваліфікованого робітника в інших професійно-технічних навчальних закладах, або ж мали кваліфікацію молодшого спеціаліста, спеціаліста (магістра), отриману в інших навчальних закладах, тобто  не мали права навчатися за державний кошт та отримувати стипендію.

Також виявлено зайву сплату 123,9 тис. грн єдиного соціального внеску, переплату працівникам училища 84,1 тис. грн заробітної плати та нарахувань на неї. Крім того, училище не отримало 28,5 тис.грн плати від мешканців учнівського гуртожитку та 6,5 тис.грн від підприємств, на яких учні проходили виробничу практику.

Також в училищі виявлено незаконні витрати 916,3 тис.грн, що не призвели до збитків. З них 699,3 тис.грн субвенції з державного бюджету, призначеної на підготовку робітничих кадрів, витрачено на підготовку молодших спеціалістів, 123,8 тис. грн видатків, які мали бути оплачені із спеціального фонду училища, оплачено за рахунок коштів загального фонду. Також зайво отримано 93,2 тис.грн бюджетних коштів на підготовку молодших спеціалістів терміном навчання понад 2 роки тощо.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

comments powered by HyperComments