Як львівські депутати попрацювали і пішли у відпустку (ФОТО, ВІДЕО)

Олег Довганик  |  Четвер, 1 червня 2017, 22:33
Депутати розглянули усі питання порядку денного й прийняли заяву, яку вимагали громадські активісти
Як львівські депутати попрацювали і пішли у відпустку (ФОТО, ВІДЕО)

Депутати Львівської обласної ради, сьогодні, 1 червня, зібрались на чергове пленарне засідання, щоб розглянути ті питання, які не встигли через пікетувальників у вівторок.

Загалом депутати розглянули більше 20 питань порядку денного й розійшлись на літні канікули.

Зокрема, сесія розпочалась із затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2017 рік, за що не голосували представники "Свободи" і "Самопомочі".

Сесію супроводжували мітинги у парку напроти адміністративної будівлі Львівської ОДА та облради. На тротуарі біля входу у сесійний зал вишикувались працівники поліції, які оберігали спокій обласних обранців та журналістів, які також постраждали у вівторок.

Відтак, після напрацювання у постійній комісії з питань законності, правоохоронної діяльності, дотримання прав людини та військових депутати прийняли заяву Львівської обласної ради щодо соціально-політичної ситуації в Україні. Активісти залишились задоволеними прийняттям такої заяви.

Крім того, депутати прийняли і заяву щодо подій у Львівській обласній раді 30 травня. Прийняття такої заяви громадських активістів обурила, проте вони не наважились знову "зайти" у сесійний зал.

Також Львівська облрада виступила проти рішення колегії Міноборони щодо переведення офіцерів Національної академії сухопутних військ до Харкова. Голова облради Олександр Ганущин на брифінгу попросив журналістів максимально поширити таку заяву, адже на третьому році україно-російської війни не можна виховати кращих офіцерів ніде, крім Львова. "Таке рішення не на часі", - заявив Ганущин.

Також у облраді уже встигли підрахувати попередні збитки, завдані активістами 30 травня, а також провести ротації у постійних профільних комісіях.

На завершення, голова обласної ради Олександр Ганущин розкритикував Садового й побажав усім гарного літа.

comments powered by HyperComments