У львівські сімейні конфлікти залучатимуть медіатора

Четвер, 1 червня 2017, 18:44
У Львові формують стратегію профілактики сімейного насилля.
У львівські сімейні конфлікти залучатимуть медіатора

Нещодавно представники поліції, соціальних служб та молоді зустрілись, аби обговорити впровадження платформи взаємодії між населенням, поліцією та місцевою владою COMMUNITY POLICING.

Йдеться про формування стратегії профілактики вчинення сімейного насилля та торгівлі людьми. Зокрема, передбачається популяризація волонтерського руху і співпраця громадськості заради безпеки.

Одним із методів конфліктів буде залучення медіатора, людини, що допомагатиме конфліктним сторонам налагодити процес комунікації. Медіатором виступатиме працівник патрульної поліції.

Інноваційним підходом до вирішення проблеми попередження вчинення сімейного насилля є створення мультидисциплінарної команди, у яку входитимуть дільничний інспектор, патрульний поліцейський та фахівець із соціальної роботи. Майданчиком для впровадження проекту обрано Шевченківський район міста Львова.

У подальшому будуть проводитися зустрічі з метою координації та підвищення рівня довіри до органів правопорядку.

Нагадаємо, на Львівщині активно борються із сімейними проблемами, зокрема, неналежним доглядом за дітьми. Так, на батьків, які зловживають алкоголем, складають адміністративні протоколи, а у критичних випадках, їх можуть позбавити батьківських прав.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments