Амністія вояків за вчинене у зоні бойових дій, законодавче врегулювання права українців на придбання землі - звернення обласних депутатів

Олег Довганик  |  Четвер, 1 червня 2017, 15:16
Обласні депутати прийняли звернення до Верховної Ради та Кабміну щодо соціально-політичної ситуації в Україні.
Амністія вояків за вчинене у зоні бойових дій, законодавче врегулювання права українців на придбання землі - звернення обласних депутатів

Ключове у зверненні – це законодавче врегулювання і закріплення пріоритетного права українців на придбання землі. 

Крім того, обласні депутати пропонують запровадити амністію лише для тих вояків, які вчинили правопорушення безпосередньо під час бойових дій у зоні АТО на Сході країни.  

Вимагають депутати й  застосувати симетричні санкції щодо російського капіталу в Україні. 

Нагадаємо, з такими вимогами до Львівської обласної ради звернулися пікетувальники у вівторок 30 травня під час пленарного засідання, однак недочекавшись розгляду (документ доопрацьовували депутати) - увірвалися до сесійної зали. 

Як стверджують в обласній раді, звернення проголосували б ще у вівторок, адже голоси у залі були. 

Крім того, депутатський корпус заявив про рішучий протест будь-яких спроб впливу у силовий спосіб на процес прийняття рішень. Депутати звернулися до силових структур з вимогою провести розслідування подій, які трапилися напередодні та притягнути до кримінальної відповідальності організаторів силового захоплення найвищого представницького органу Львівщини.

Більше новин із життя Львова та області читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments