Прокуратура оскаржила занадто м’який вирок злочинцю, який застрелив з рушниці людину

Понеділок, 29 травня 2017, 16:52
Прокуратура вимагає збільшити термін покарання.
Прокуратура оскаржила занадто м’який вирок злочинцю, який застрелив з рушниці людину

На Львівщині правоохоронці вимагають збільшення терміну покарання за умисне вбивство (ч.1 ст. 115 КК України). Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Так, у лютому 2015 року, біля села на Стрийщині мисливець здійснював незаконне полювання. Однак був викритий потерпілим, який намагався припинити незаконні дії. 

У свою чергу, мисливець перезарядив гладкоствольну мисливську рушницю двома набоями та здійснив постріл у чоловіка, але не завдав йому тілесних ушкоджень, оскільки останній встиг відбити дуло рушниці в сторону. 

Боячись бути затриманим, злочинець продовжив втікати, проте потерпілий знову наздогнав його. В цей момент, мисливець здійснив другий постріл в обличчя потерпілого, від якого чоловік помер.

Після цього, зловмисник, не надавши допомоги потерпілому, покинув місце події та з метою приховання слідів злочину, забрав з місця події мобільний телефон, яким потерпілий знімав його на камеру, спалив вдома свій одяг, в якому був одягнутий та знищив пижі від патронів.

У судових дебатах прокурор орієнтував суд за вчинення вказаного особливо тяжкого злочину призначити злочинцю максимальну міру покарання, передбачену санкцією цієї статті, а саме 12 років позбавлення волі.

При цьому, вироком Стрийського міськрайонного суду убивцю засуджено до 9 років позбавлення волі.

Вважаючи, що призначене судом покарання є занадто м’яким, прокуратурою області внесено апеляційну скаргу.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments