У Львові створять сайт для незрячих людей

Понеділок, 29 травня 2017, 12:27
Ресурс міститиме інформацію про проекти ЛОО ГО “Українська спілка інвалідів — УСІ”.
У Львові створять сайт для незрячих людей

У Львові реалізують соціально-культурний проект «Веб-сторінка, доступна для користувачів з повною і частковою втратою зору».

На сайті буде доступна інформацію про 30-40 проектів ЛОО ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», реалізованих протягом кількох останніх років з місцевими, національними та міжнародними партнерами.

Як зазначила керівник організації Оксана Потимко, слабозорі особи зможуть перемикати розміри шрифту і змінювати фонові режими, а для незрячих людей буде доступний текстовий супровід усіх візуальних об’єктів.

“Це дозволить не лише висвітлити новаторську діяльність громадської організації, яка впровадила в Україні чимало креативних, цікавих, корисних та інноваційних послуг для осіб з вадами зору, але й уникнути плагіату з боку інших ГО та медіа, а також популяризувати Львів як всеукраїнський центр інновацій та передового європейського досвіду”, - пояснила Оксана Потимко.

Організація працює над розробкою веб-сторінки та її контенту, до обох напрямків залучені ІТ-фахівці, а також незрячі спеціалісти.

Нагадаємо, у Львові адаптували мультфільм для незрячих дітей.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments