Судова влада має підвищити ефективність, - Віктор Короленко

Максим Бурич  |  Понеділок, 29 травня 2017, 10:57
Процесуальне законодавство має підвищити ефективність судової влади через нові механізми.
Судова влада має підвищити ефективність, - Віктор Короленко

Сьогодні, 29 травня, у Львові проходить конференція на тему: «Нове процесуальне законодавство – шлях до ефективності судової влади». За участі експертів Європи, представників Президента України в судах, науковців та суддів обговорюється нові аспекти реформування судової влади в Україні.

Завідувач Відділу представництва інтересів Президента України в судах Адміністрації Президента України Віктор Короленко наголошує на основних засадах у підвищенні ефективності судової влади. За його словами, головними пріоритетами реформування має стати нові, більш ефективні способи заходу, змагальність, можливість надання висновків експертів, які будуть обиратись за згодою сторін та завчасно.

«Важливо, аби учасники мали право ефективно використовувати свої права в суді. Також розглядається механізм відшкодування витрат за суд. Також запроваджується можливість електронного суду. Учасники процесу матимуть право виступати не лише в приміщенні суду, а й в інших придатних до цього приміщеннях. Це буде відео конференція з учасником суду. Це можуть бути і сторони суду і свідки і т.д. В процесуальних кодексах вже відбуваються зміни», - заявляє Віктор Короленко.

Заввідділу представництва Президента наголосив на основних напрямках, за якими буде змінюватись процесуальне законодавство. Ефективність судової влади буде збільшуватись за рахунок підвищення кількості можливостей захисту та джерел захисту чи обвинувачення.

Більше новин із життя Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments